انواع گیربکس های صنعتی و کاربرد هر کدام را بشناسید
- سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳، ۰۷:۲۳ ق.ظ
- ۰ نظر
گیربکس صنعتی یکی از پرکاربردترین و مهم ترین قطعات در موتورها و ماشین های صنعتی بزرگ و کوچک می باشند. گیربکس صنعتی در واقع نوعی ماشین صنعتی است که وظیفه انتقال نیروی موتور و کنترل سرعت و شدت این نیرو را بر عهده دارد. گاهی جهت نیرو را تغییر می دهد. به عنوان مثال، نیروی رفت و برگشتی تولید شده توسط موتور می تواند توسط گیربکس به نیروی چرخشی تبدیل شود.
بر اساس این عملکردهای متفاوت، شاهد گیربکس های صنعتی متفاوتی در صنعت هستیم. بنابراین کاربرد گیربکس صنعتی می تواند برای افزایش قدرت موتور، کاهش یا افزایش دور موتور و تغییر جهت قدرت موتور باشد و با توجه به نوع کاربرد، از یک نوع گیربکس صنعتی برای تعویض گیربکس موتور استفاده شود. . را می توان برای اهداف مختلف انتخاب کرد. در ادامه این مقاله به انواع گیربکس صنعتی و کاربرد آن ها می پردازیم. با صنایع گیربکس پولادین پارت همراه باشید.
انواع گیربکس صنعتی بر حسب نوع
گیربکس های صنعتی بر اساس معیارهای مختلفی تقسیم بندی می شوند. قیمت گیربکس های صنعتی در این دسته ها نیز می تواند متفاوت باشد. یعنی نوع اسپلیت روی این گیربکس ها نیز متفاوت است. بخش های اصلی گیربکس های صنعتی عبارتند از:
بر اساس نوع عملیات
گیربکس را کم کنید
گیربکس صعودی
بر اساس نوع دنده
گیربکس خورشیدی
گیربکس شفت موازی
گیربکس نود درجه
از نظر توزیع کسری
گیربکس دارای دو محور است
عوارض محور انعطاف پذیر U-گیربکس
انتقال چهار محوره
البته این تنها بخشی از خرابی گیربکس های صنعتی است. این ماشین آلات حیاتی و مهم گاهی به صورت جداگانه و یا بسته با موتور (گیربکس برقی یا موتور با گیربکس) بسته به نوع نیاز مشتری و سفارش آنها تولید و عرضه می شوند. پس از انجام محاسبات دقیق توسط کارشناسان و مهندسین مکانیک، انواع گیربکس های صنعتی با توجه به نوع کاربرد گیربکس های صنعتی انتخاب می شوند. البته ضریب تبدیل، توان خروجی، نوع تبدیل و سایر موارد لازم باید محاسبه و بررسی شود و گیربکس مناسب انتخاب شود.
کاهش گیربکس
این نوع گیربکس ها معمولاً بین درایو و محرک (موتور و جسم رانده) قرار می گیرند و گشتاور مورد نیاز را تولید می کنند. نکته مهم این است که گیربکس ها همانطور که از نامشان پیداست باعث کاهش دور موتور و افزایش گشتاور خروجی می شود. در واقع نسبت بین کاهش سرعت و افزایش گشتاور معکوس است. یعنی با کاهش دور موتور، مقدار گشتاور افزایش می یابد. انواع کاهنده ها عبارتند از کاهنده پیچ، کاهنده معلق، کاهنده چرخ جرثقیل.
گیربکس افزایش می یابد
این نوع گیربکس ها عملکرد مخالفی برای کاهش گیربکس دارند و در صنایع مقیاس بزرگ مانند عملیات پالایشگاهی که به دور موتور بالا نیاز است استفاده می شود. برخی از گیربکس های خورشیدی گیربکس های افزایشی هستند.
کاهنده استوانه ای
این نوع گیربکس از یک چاک فولادی سخت شده تشکیل شده است که به یک چرخ دنده برنجی بزرگ متصل می شود. از این نوع گیربکس در ماشین آلات بالابر و آسانسور، نوار نقاله، دمنده، فن، دیزل ژنراتور و نوار نقاله کوچک استفاده می شود. استفاده از این کاهنده ها آسان است و به دلیل رطوبت زیاد، به ندرت در صنایعی مانند فولاد و سیمان استفاده می شود. گیربکس های حلزونی از پوسته چدنی یا آلومینیومی با فلنج و شفت توخالی ساخته می شوند.
گیربکس های حلزونی
این نوع گیربکس که به شفت مستقیم و کواکسیال نیز معروف است از چند چرخ دنده با ساختار مارپیچی تشکیل شده است. دنده ها قدرت موتور را بر اساس ساختار مارپیچ در امتداد شفت گیربکس با پروفیل های مورب در امتداد سطح چرخ دنده ها در سرعت نقطه انتقال می دهند. کاربرد این نوع گیربکس در صنایع مختلف به دلیل ابعاد کوچک و کارایی مناسب بسیار گسترده است.
یک گیربکس دایره ای با کاهش دور موتور، گشتاور خروجی را افزایش می دهد. با توجه به نوع طراحی دنده ای این نوع گیربکس ها (مارپیچ و سطوح صاف و منحنی آنها)، صدای تولید شده توسط این نوع گیربکس نسبت به انواع دیگر بسیار کمتر است. اگر به جای چرخ دنده مارپیچ از یک دنده صاف استفاده می شد، صدای تولید شده توسط گیربکس چندین برابر بیشتر می شد. گیربکس های کروی در سه دسته قرار می گیرند
مورب
مخروطی
در صف
گیربکس خورشیدی یا سیاره ای
گیربکس های خورشیدی در دو نسخه کاهشی و افزایشی ساخته می شوند. به همین دلیل از این نوع گیربکس صنعتی نسبت به سایر مدل ها بیشتر استفاده می شود. راندمان بالای گیربکس های خورشیدی یا گیربکس های سیاره ای و توانایی آنها در تولید انرژی بالا در فضای محدود یکی دیگر از دلایل محبوبیت آنهاست. کاهش سرعت غلطک در چاپگرها و ماشین آلات بسته بندی محصولات تجدیدپذیر دو نمونه از کاربردهای گیربکس خورشیدی است.
این نوع گیربکس در نسخه های تک سرعته، چند سرعته، پایه، فلنج و شفت تولید می شود. این تطبیق پذیری امکان استفاده از آن را در فضاهای مختلف و به حداکثر رساندن کارایی می داد.
گیربکس پینیون کرانویل
این نوع گیربکس کاهشی از کاهنده های صنعتی با دو گیربکس گشتاور 90 درجه و چرخ دنده های مارپیچ متعدد تشکیل شده است. نسبت به چرخ دنده های مارپیچ صدای کمتری دارد و البته گشتاور بیشتری تولید می کند. گیربکس های پینیون کرانویل برای انتقال نیرو در سیستم ها و ماشین های دارای شفت متعامد و غیر متعامد استفاده می شوند.
- ۰۳/۰۹/۰۶